Σύντομο Βιογραφικό του Μάστερ Kai Ying Tung


Ο Μάστερ Τung Kai Ying είναι ένας μάστερ τρίτης γενιάς του T’ai Chi Ch’uan που ξεκίνησε να ασκεί το T’ai Chi Ch’uan σε ηλικία οκτώ ετών, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κινέζικο τρόπο εκπαίδευσης της νεαρής παιδικής ηλικίας.

Ο Μάστερ Tung διδάχθηκε από τον παππού του Tung Ying Chieh και τον πατέρα του Tung Hu Ling και πολύ γρήγορα κατανόησε τις αρχές του T’ai Chi Ch’uan, όχι μόνο σημειώνοντας ραγδαία πρόοδο, αλλά και αποδεικνύοντας ένα σπάνιο ταλέντο σε νεαρή ηλικία. Εξαιτίας του φυσικού ταλέντου του, ο παππούς του έδωσε το όνομα “Kai Ying”. “Ying” προέρχεται από το όνομα του παππού του “Ying Chieh” και “Kai” σημαίνει διάδοχος. “Kai Ying” σημαίνει «αυτός που διαδέχεται τον παππού του στην παράδοση του T’ai Chi Ch’uan».

Ο παππούς του ήταν ένας από τους πιο φημισμένους μαθητές του Yang Chengfu (ο Yang Chengfu ιστορικά θεωρείται αυτός που τυποποίησε το Yang T’ai Chi). Ήταν μαθητής του για 17 χρόνια, δημοσίευσε το 1948 ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία του Yang T’ai Chi (Tai Chi Experienced) και ταξίδεψε με τον Yang Chengfu επί σειρά ετών για την διάδοση του Yang T’ai Chi σε ολόκληρη την Κίνα. Πριν από πενήντα χρόνια ίδρυσε το Tung Ying Chieh Γυμνάσιο του T’ai Chi Ch’uan στο Hong Kong. Από εκεί, παραρτήματα του Γυμνασίου απλώθηκαν σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία.Κάτω από την καθοδήγηση του παππού του, ο Μάστερ Tung ήταν ο διευθυντής και ο κύριος εκπαιδευτής του Γυμνασίου. Το 1962, προσκλήθηκε να διδάξει στην Malaysia, Kuala Lumpur, Singapore και αργότερα στην Thailand. O Μάστερ Kai Ying Tung έχει κερδίσει μεγάλο σεβασμό σε όποιο μέρος έχει διδάξει εξαιτίας του ακούραστου ενθουσιασμού που τον διακρίνει.
Το 1969 ο Μάστερ Tung Kai Ying πήγε στην Hawaii για να βοηθήσει τον πατέρα του Μάστερ Tung Hu Ling στη διδασκαλία του T’ai Chi Ch’uan. Κατόπιν το 1971, ο Μάστερ Tung μετέβη στο Los Angeles και ίδρυσε την Kai Ying Tung Ακαδημία του T’ai Chi Ch’uan όπου κάθε πρόθυμος και ειλικρινής μαθητής μπορεί να εκπαιδευθεί σε αυτή την παραδοσιακή κινέζικη πολεμική τέχνη.

Σήμερα, σύμφωνα με την επιθυμία του παππού του, ο Μάστερ Tung εξοικειώνει τον Δυτικό κόσμο με τα πολλά οφέλη του T’ai Chi Ch’uan. Σχετικά με το T’ai Chi Ch’uan ο Μάστερ Tung αναφέρει: «Ο στόχος δεν είναι η επίδειξη δύναμης, ισχύος ή βίας. Ο στόχος είναι η επίτευξη ηρεμίας, γαλήνης και η ανακάλυψη του εαυτού μας. Είναι πραγματικά μία άσκηση του πνεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: