Τάι Τσι Τσουάν

Το Τάι Τσι Τσουάν είναι μία αργή, ευγενική, ρυθμική άσκηση που συμβάλλει στην καλή υγεία και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα σύστημα αυτοάμυνας. Έτσι θεωρείται σαν διαλογιστική κίνηση καθώς επίσης και σαν πολεμική τέχνη.
Η άσκηση του Τάι Τσι επιφέρει την σωματική, συναισθηματική και νοητική ισορροπία μέσω της χαλάρωσης. Η επανάληψη των αργών κινήσεων βελτιώνει την κυκλοφορία και κάνει το σώμα ευλύγιστο, χαλιναγωγεί τα συναισθήματα και δημιουργεί ένα νου οξυδερκή και ήρεμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς μεγαλώνουμε στην ηλικία. Μετά την άσκηση του Τάι Τσι ο ασκούμενος έχει μία αίσθηση ευεξίας και δεν αισθάνεται κόπωση.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με την παράδοση, το Τάι Τσι ξεκίνησε πριν από χίλια περίπου χρόνια από έναν ταοϊστή μοναχό. 
Η βασική αρχή του είναι η συνύπαρξη των δύο ρευμάτων που διαπερνούν τα φαινόμενα όπως τα αντιλαμβάνεται η ανθρώπινη οντότητα αυτό της σύνθεσης (Γιανγκ) και εκείνο της αποσύνθεσης (γιν). Για εκατοντάδες χρόνια, το Τάι Τσι ήταν ένας τύπος διαλογισμού και συστήματος αυτοάμυνας υψηλού επιπέδου που διδασκόταν αποκλειστικά στην οικογένεια Τσεν. Τα μυστικά του φυλασσόντουσαν και διδασκόντουσαν αποκλειστικά από γενεές μάστερ. 
Σήμερα το Τάι Τσι εξασκείται καθημερινά σε πάρκα και αίθουσες από άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων σε όλες τις ηπείρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: