Ιστορικό

Τάι Τσι Τσουάν


Το Τάι Τσι Τσουάν είναι μία αργή, ευγενική, ρυθμική άσκηση που συμβάλλει στην καλή υγεία και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα σύστημα αυτοάμυνας. Έτσι θεωρείται σαν διαλογιστική κίνηση καθώς επίσης και σαν πολεμική τέχνη.
Η άσκηση του Τάι Τσι επιφέρει την σωματική, συναισθηματική και νοητική ισορροπία μέσω της χαλάρωσης. Η επανάληψη των αργών κινήσεων βελτιώνει την κυκλοφορία και κάνει το σώμα ευλύγιστο, χαλιναγωγεί τα συναισθήματα και δημιουργεί ένα νου οξυδερκή και ήρεμο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ.Γενεαλογικό δέντρο οικογένειας Tung


Yang Cheng-Fu
Παραδοσιακό σύστημα Γιανγκ (Yang) όπως διαφυλάσσεται από τον Master Kai Ying Tung.
Ο Master Kai Ying Tung είναι ένας Master τρίτης γενιάς του Τάι Τσι Τσουάν, απόγονος του φημισμένου παππού του Ying Chieh Tung ο οποίος ήταν μαθητής και βοηθός του Yang Cheng-Fu ο οποίος τυποποίησε το σύστημα Γιανγκ.
Ο Σπύρος Παπαδήμας ξεκίνησε το 1984 την εκμάθηση του Τάι Τσι με τον Πέτρο Κουρόπουλο. Από το 1993 είναι μαθητής του Master Kai Ying Tung. ΣΥΝΕΧΕΙΑ.Μάστερ Kai Ying Tung

Ο Μάστερ Τung Kai Ying είναι ένας μάστερ τρίτης γενιάς του T’ai Chi Ch’uan που ξεκίνησε να ασκεί το T’ai Chi Ch’uan σε ηλικία οκτώ ετών, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κινέζικο τρόπο εκπαίδευσης της νεαρής παιδικής ηλικίας. 
Ο Μάστερ Tung διδάχθηκε από τον παππού του Tung Ying Chieh και τον πατέρα του Tung Hu Ling και πολύ γρήγορα κατανόησε τις αρχές του T’ai Chi Ch’uan, όχι μόνο σημειώνοντας ραγδαία πρόοδο, αλλά και αποδεικνύοντας ένα σπάνιο ταλέντο σε νεαρή ηλικία. Εξαιτίας του φυσικού ταλέντου του, ο παππούς του έδωσε το όνομα “Kai Ying”. “Ying” προέρχεται από το όνομα του παππού του “Ying Chieh” και “Kai” σημαίνει διάδοχος. “Kai Ying” σημαίνει «αυτός που διαδέχεται τον παππού του στην παράδοση του T’ai Chi Ch’uan». ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


Ο εκπαιδευτής Σπύρος Παπαδήμας

Ο Σπύρος Παπαδήμας ξεκίνησε την εκμάθηση του Τάι Τσι Τσουάν το 1984 με τον Πέτρο Κουρόπουλο. 
Μελέτησε εντατικά από το 1993-2001 στο Φοίνιξ, Αριζόνα των ΗΠΑ το Παραδοσιακό σύστημα Γιανγκ Τάι Τσι Τσουάν όπως διαφυλάσσεται από τον Μάστερ Kai Ying Tung και δίδαξε από το 1996. 
Την περίοδο αυτή εξασκήθηκε με τον David Block, έναν από τους προχωρημένους μαθητές του Μάστερ Kai Ying Tung και συμμετείχε σε σεμινάρια του Μάστερ Kai Ying Tung. 
Από το 2001 διδάσκει στην Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν και οργανώνει σεμινάρια με τον Μάστερ Kai Ying Tung. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: